ДЕМАНТИ НОВИНСКИХ НАТПИСА

Датум: 15. Decembar 2016 22:15 Категорија: Новости

 Поштовани пријатељи школе, бивши и садашњи ученици, драги суграђани,
Сведоци смо ових дана бескрупулозне кампање дневног листа ''Српски телеграф'' против наше школе и једне наше наставнице. Већ трећи дан на страницама овог листа можете прочитати лавину грубих неистина и произвољних тврдњи о једној ситуацији која је унутрашњи проблем школе и која се решава у оквиру законских норми и утврђених процедура. Школа се неће ваљати у њиховом блату, али осећам потребу да на овај начин демантујем бројне лажи које овај лист шири ових дана. 
Права истина је следећа:
Десила су се два одвојена инцидента са истом наставницом и она је одмах по пријави суспендована са посла до завршетка дисциплинског поступка, као што налаже Закон о основама система образовања и васпитања. По окончању дисциплинског поступка и након саслушавања сведока дошао сам до истине која није тако једноставна како је представља наведени лист и као што ми закон налаже, донео сам одлуку о враћању наставнице на посао и одредио сам јој новчану казну прописану законом. Уручивањем решења наставници и подносиоцима пријаве овај поступак ће бити завршен, а они ако буду незадовољни одлуком могу писати приговор Школском одбору.
Ово је једина и права истина, а све друго што објављује дневни лист ''Српски телеграф'' су непроверене и злонамерне неистине. С обзиром да уређивачи дневног листа ''Српски телеграф'' још нису на ступњу развоја на коме могу да схвате да када некога интервјуишете треба објавити оно што он каже, а не оно што се вама свиђа, ја се на овај начин обраћам Вама у циљу изношења истинитих информација везаних за једно дешавање у нашој школи.
Захваљујем се на пажњи.
С поштовањем,
                               Зоран Митровски, директор школе