Тамара Јањевић


УЧЕЊЕ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ЋЕ СЕ ИЗВОДИТИ НА САЈТУ ТАМАРИНА ШКОЛА.
ЛИНК КА САЈТУ:

http://tamarinaskola.weebly.com/Задатке ћете слати на мејл: tamarinaucionica@gmail.com

Добродошли

Немачки језик су говорили и на њему стварали неки од најпознатијих писаца, филозофа, научника и уметника. Гете, Шилер, Томас Ман су на немачком језику написали дела за сва времена. Ако за њих нисте чули, када сте били мали, маме и баке су вам читале бајке. Неке од најпознатијих бајки дело су браће Грим, који су такође писали на немачком. Ко није чуо за Алберта Ајнштајна! И овај познати научник и добитник Нобелове награде је говорио и стварао на немачком језику. А како бисмо штампали књиге да није још једног Немца - Јохана Гутенберга, који је направио прву машину за штампање књига.

Немачки језик - Deutsche Sprache - спада међу највеће светске језике. највећи број становника Европске уније говори немачки језик као свој матерњи језик.
 

Зашто не бисте и ви

проговорили овај језик и осетили

све предности знања

и познавања овог језика?

Не постоји ниједан разлог да не учите немачки, али зато има много разлога да се потрудите и да га научите! Од тога ћете имати само користи!

  • ко говори немачки језик има веће шансе да се запосли, јер већина светских фирми има своја седишта у Немачкој

  • немачки језик уопште није тежи за учење од неких других светских језика

  • у области науке то је други језик по заступљености и употреби

  • бићете у могућности да читате оригиналне немачке часописе, разумете песме њихових певача

У нашој школи се немачки језик учи као други страни језик од петог разреда са фондом од два часа недељно.
У петом и шестом  разреду користимо  уџбеник Hallo Freunde! - издавач Завод за уџбенике.  У осталим разредима тренутно користимо уџбенике Magnet


Наставница Тамара је ученицима школе омогућила да свим садржајима, који се обрађују на часовима, могу да приступе и од куће путем интернета. Наставница је ту да ученицима помогне и пружи им подршку у учењу и ван школе и времена наставе, када су код куће, када су болесни или наиђу на неки проблем током учења. Следећи линк вас води на ту интернет страницу, која се зове Тамарина школа.