КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

Датум: 10. Decembar 2018 07:59 Категорија: Новости

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ
Удружење Вукова породица је дана 7.12.2018. у свечаној сали наше школе организовало књижевно вече.

Тренуци када смо спојили Вукову задужбину, дијаспору, ОШ“ Вук Караџић“ у Рипњу и Вукову породицу остаће забележени у летопису школе испод Авале.
 Професор Љиљана Симић, уредница Вуковок читалишта, је испред Вукове задужбине представила часопис „Даница за младе“ и подржала идеје и мисију Вукове породице. Те вечери успостављена је сарадња са Вуковом задужбином.Част нам је!
Књигу „Певам дању,певам ноћу-Писма Мини Караџић“ представила је ауторка Светлана Матић из Беча, некадашња ученица наше школе и део колектива, педагог и професор матерњег језика у Бечу у допунској школи за децу у расејању и подпредседница Вукове породице. Уводну реч о књизи уприличио је учитељ у пензији Предраг Јеремић,оснивач Вукове породице 1886. и данас члан тима оснивача Удружења Вукова породица.
О Удружењу Вукова породица говорили су:
Весна Петровић, председник Управног одбора и идејни творац Вукове породице, чланови тима оснивача Татјана Марковић и Наташа Несторовић Петровић, директор школе Срећко Кривокапић и ученица Јелена Божић.
Префињеним звуцима гитаре, флауте и виолине у пријатном етно амбијенту свечане сале у прошлост су нас одвели бивши ученици учитељице Весне Петровић-Пауновић Јелисавета и Димитрије и Ђурђија Савић. Стиховима „Бајковите песме“ Мирослава Кокошара публику су насмејале Елек Милица и Анђела, садашње Веснине ученице. Школска породица.
Под слоганом вечери „ И то је породица...“ почели смо и завршили вече, осетивши се као породица под једним кровом, кровом школе у Рипњу, поносни што смо заједно. Заједно можемо више! Јесмо, и бићемо породица!
 
                                                                                          Учитељица Весна Петровић